Rubrika Desertai

Greitas šokoladinis pyragas

tinka vegetarams

Šis pyragas puikiai tiks ir vegetarams. 1. Sumaišykite miltus, sėlenas, nugesintą sodą, cukrų, vanilinį cukrų ir kakavą. 2. Į sausus produktus supilkite jogurtą, aliejų ir pusės apelsino sultis. 3. Viską gerai išmaišykite, įtarkuokite pusės apelsino žievelę (prieš tai... Plačiau

Plačiau

Danutės obuoliukai

20130224_092533

Ruošimas: Obuolius nuplauti, atsargiai išskobti sėklalizdžius (galima specialiu skobtuvu), į kiekvieno viduriuką dėti bruknių uogienės. Obuolius sudėti į sviestu pateptą skarą, kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių apie 15-20 min. Patiekiant apibarstyti cukraus... Plačiau

Plačiau

Greiti keksiukai vegetarams

keksiukai

Minkšti ir tirpstantys burnoje ypač greitai paruošiami, kai užgriūva netikėtas svečias. Ruošimas:Sviestą, kefyrą, kondensuotą pieną ir cukrų išsukti su blenderiu iki vientisos masės, įmaišyti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Tešla turi būti grietinės tirštumo.... Plačiau

Plačiau

Bananinis – karamelinis pyragas

banoffee

1. Sausainius susmulkiname su blenderiu, kad būtų trupiniai. 2. Ištirpiname sviestą. 3. Sumaišome trupinius su sviestu. 4. Šią masę sudedame į apvalią formą nuimamais kraštais ir stipriai suspaudžiame. 5. Dedame į šaldytuvą, kad sustingtų. 6. Bananus supjaustome maždaug 1 cm... Plačiau

Plačiau

Indiški kokosiniai saldainiai

indiski pyrageliai

Kokoso drožles užpilti kondensuotu pienu ir palaikyti mažiausiai 15 min, kad išbrinktų. Tuomet formuoti rutuliukus, puošti juos razinomis, riešutais ar pan. Kepti maždaug iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Kepimo laikas priklauso nuo to, ar norite, kad pyragėliai būtų balti ar... Plačiau

Plačiau

Portugališki kiaušininiai pyragėliai

kiausiniu tarta

1. Įsipilti pusę puodelio pieno. Jame ištirpinti krakmolą. Likusį pieną supilti į puodą ir kaitinti. Kai sušils, atsargiai supilti pieną su krakmolu. Pastoviai maišant kaitinti (kad sutirštėtų, bet neliktų gumuliukų). 2. Į kitą puodą supilti cukrų ir vandenį. Kaitinti kol... Plačiau

Plačiau

Japoniškas aguonų ir obuolių pyragas

japoniskas pyragas

1. Aguonas nuplikinti karštu vandeniu ir sumalti mėsmale bent 3 kartus. 2. Obuolius nulupti ir sutarkuoti su burokine tarka. 3. Margariną išsukti su cukrumi ir kiaušinių tryniais (trynius dėti po vieną). 4. Į margarino masę dalimis įmaišyti aguonas ir obuolius. 5. Sudėti manus,... Plačiau

Plačiau

Bolonietiškas kukurūzų košės ir obuolių pyragas

obuoliu pyragas

Įkaitinkite orkaitę iki 180 C (ketvirta dujinės orkaitės padala), negilią 28 cm. skersmens tortinę išimamu dugnu ištepkite sviestu. Dideliame dubenyje sumaišykite kukurūzų košę, miltus, duonos trupinius ir cukrų. Kitame dubenyje sumaišykite pieną, kiaušinius, medų ir alyvuogių... Plačiau

Plačiau

Tinginys

tinginys

Sausainius sulaužyti, sumaišyti su riešutais. Cukrų, kiaušinį ir kakavą išsukti, kad ištirptų cukrus. Į sviestą įpilti 3 šaukštus vandens ir išlydyti. Į karštą sviestą sudėti prieš tai išmaišytą cukrų su kiaušiniu ir kakava, gerai sumaišyti, supilti sausainius ir... Plačiau

Plačiau

Pyragas „Obuolių džiunglės“

obuoliu pyragas1

Obuolius nulupkite ir supjaustykite plonomis skiltelėmis, jas apvoliokite cinamone. Duonos trupinius išbarstykite į kepimo skardą (geriausiai tinka apvali, kokių 20-25 cm skersmens kepimo skarda), prieš tai ją iškloję kepimo popieriumi. Ant išbarstytų trupinių galite dar šiek tiek... Plačiau

Plačiau