Rubrika Karštieji patiekalai

Bulvių apkepėlė su lašiša ir brokoliais

bulviu-apkepas-su-brokoliais-ir-lasisa

1. Bulves sudėkite į mikrobangų krosnelei skirtą indą ir karštu rėžimu kaitinkite joje 10 min. Po to sudėkite brokolius, vėl uždenkite ir kaitinkite dar 3 min. kol brokoliai suminkštės. Jeigu neturite mikrobangų krosnelės, tada daržoves išvirkite vandenyje. 2. Įkaitinkite... Plačiau

Plačiau

Pusryčiams kepti kiaušiniai su lašiša

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4 keramines formeles ištepti sviestu ir sudėlioti į jas lašišą. Į kiekvieną iš jų po kiaušinį įmušti taip, kad trynys liktų sveikas. Pagal skonį apibarstyti druska ir pipirais, po to užpilti po šaukštą grietinėlės. Formeles sudėti į iki pusės vandens pripiltą keptuvę.... Plačiau

Plačiau

Prancūziškos bulvės su „Brie“ sūriu

bulves su suriu

Bulves labai gerai nuplaukite, nusausinkite ir iškepkite orkaitėje ant grotelių. Perpjaukite per pusę ir išskobkite minkštimą. Jį sutrinkite šakute kartu su minkštu sviestu, tryniu ir prieskoniais. „Brie“ sūrį supjaustkite kubeliais ir sudėkite į įdarą. Šiuo įdaru... Plačiau

Plačiau

Otas su pankoliais

otas ir pankoliai

Įkaitinkite orkaitę iki 200 C (šešta dujinė orkaitės padala). Gerai nuplaukite otą, nusausinkite popieriniu rankšluostėliu. Piestelėje pankolių sėklas ir akmens druską sugrūskite į miltelius. Apibarstykite jomis visą mėsą, taip pat ir vidų. Pankolių šakeles išdėliokite... Plačiau

Plačiau

Varškės apkepas su špinatais ir kedro riešutais

varskes apkepas su spinatais

Į varškę įmušame kiaušinius, manus, kepimo miltelius, prieskonius, druską. Viską gerai išmaišome, geriausia mikseriu ar virtuviniu kombainu. Įmaišome supjaustytus svogūnų laiškus, špinatus ir kedro riešutus. Visą masę dedame į riebalais pateptą ir džiuvėsėliais pabarstytą... Plačiau

Plačiau

Suktinukai įdaryti kiaušiniu ir grybais

idaryti maltinukai

Į faršą sudedame susmulkintus svogūnus, pipirus ir druską. Tuo tarpu pasiruošiame įdarą. Pievagrybius ir virtus kiaušinius susmulkiname, sumaišome (galima įdėįti truputį druskos ir maltų pipirų), tada iš faršo masės suformuojame kotletukus ir į vidų dedame paruoštą... Plačiau

Plačiau

Bulviniai blynai su faršo įdaru

bulviniai blynai su farsu

Bulbves nulupame ir sutarkuojame. Įmušame kiaušinius, įdedame druskos ir pipirų. Tada ruošiame faršą. Įpjaustome svogūno, įdedame druskos ir pipirų. Į įkaitintą keptuvę su aliejumi dedame šaukštą tarkuotų bulvių , iš faršo padarome ploną blyną ir dedame ant tarkuotų... Plačiau

Plačiau

Kepta kiauliena su daržovėmis

Cinnamon Braised Pork with Daikon

Supjaustyti smulkiai šiaudeliais kopūstą, sutarkuoti didelę morką, susmulkinti svoguną ir viską sudėti į riebalais įkaitintą keptuvę. Pamaišant kepti, kol viskas gražiai apskrus, baigiant kepti, apibarstyti vegeta, pipirais, įdėti šaukstus grietinės ir šaukštus pomidorų... Plačiau

Plačiau

Skanieji blyneliai

blyneliai

Vandenį, pieną, trynius, druską, miltus (berkite tiek, kad tešla tirštesnė) išplakite ir 20 min palikite išbrinkti. Baltymus su cukrumi išplakite iki standžių putų, tada juos lėtai įmaišykite į tešlą. Gerai įkaitinkite keptuvę su mažu kiekiu aliejaus, tada pilkite tešlą... Plačiau

Plačiau

Traškūs miltiniai blynai

traskus blynai

Jums prireiks: Miltai Cukrus                 2 šaukšteliai Druska Pienas (vanduo)  200 ml Kiaušiniai             2 vnt Veiksmai: Kiaušinių baltymus ir trynius supilti į atskirus indelius. Į indelį su tryniu įdėti cukraus, druskos ir išmaišyti. Tada supilti... Plačiau

Plačiau