Rubrika Žuvies patiekalai

Pusryčiams kepti kiaušiniai su lašiša

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4 keramines formeles ištepti sviestu ir sudėlioti į jas lašišą. Į kiekvieną iš jų po kiaušinį įmušti taip, kad trynys liktų sveikas. Pagal skonį apibarstyti druska ir pipirais, po to užpilti po šaukštą grietinėlės. Formeles sudėti į iki pusės vandens pripiltą keptuvę.... Plačiau

Plačiau

Otas su pankoliais

otas ir pankoliai

Įkaitinkite orkaitę iki 200 C (šešta dujinė orkaitės padala). Gerai nuplaukite otą, nusausinkite popieriniu rankšluostėliu. Piestelėje pankolių sėklas ir akmens druską sugrūskite į miltelius. Apibarstykite jomis visą mėsą, taip pat ir vidų. Pankolių šakeles išdėliokite... Plačiau

Plačiau

„Žuvelės“ (žuvis su fermentinio sūrio įdaru)

zuvies rutuliukai

Jums prireiks: Jūros lydekos filė    1 kg Džiūvėsėliai             3-4 šaukštai Kiaušinio baltymas  1 vnt Krakmolas               3-4 šaukštai Krapai Druska Žuvies prieskoniai Džiūvėsėliai maltiniams apvolioti Įdaras: Fermentinis sūris    250... Plačiau

Plačiau

Senoviškai sluoksniuotoje tešloje kepta menkė su šviežiomis salotomis, pagardintomis saldrūgščiu aliejaus užpilu

zuvis sluoksniuotoje tesloje

Jums prireiks: 160g sluoksniuotos tešlos, 30g virtų ryžių, 5g petražolių, 200g menkės filė, 10g citrinų sunkos, 1,5g druskos, 0,5g maltų pipirų, 5g krapų šaknelių, 4 vnt. džiovintų pomidorų, 2g krapų šakelių, 20g citrinos Veiksmai: Ant 160 g sluoksniuotos tešlos dėkite 30g... Plačiau

Plačiau

Keptas karpis, įdarytas obuoliais

keptas karpis

Jums prireiks: 1 kg karpio, 200g  nuluptų ir skiltelėmis supjaustytų obuolių, Veiksmai: 1 kg karpį nuskuskite, išvalykite, išplaukite vidų, išpjaukite stuburkaulį, išrinkite didžiuosius kaukus ir ašakas ir nusausinkite. Vidų ir išorę pagardinkite druska , maltais juodaisiais... Plačiau

Plačiau

Garintas sterkas su raudonaisiais ikrais, morkomis, salierais ir pupelėmis, keptomis naminiame lydytame svieste

garintas sterkas

Jums prireiks: 10g saulėgrąžų aliejaus, 40g virtų morkų, 40g virto saliero gumbo, 40g rudųjų konservuotų pupelių, 5g Valdorfo aitriosios adžikos, 1g druskos, 2g baziliko lapelių, 20g raudonųjų ikrų, 20g citrinos Veiksmai: Foliją patepkite 10g saulėgrąžų aliejumi. Supjaustykite... Plačiau

Plačiau

Tešloje keptas karpis

tesloje keptas karpis

Jums prireiks: 1 vidutinio dydžio karpis, druska, malti juodieji pipirai, 1 kiaušinis, 1 stiklinė pieno, miltai, 0,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių Veiksmai: Karpį išdarinėjame ir supjaustome stačiakampiais gabalais. Juos įtriname druska ir pipirais. Iš tešlai skirtų produktų... Plačiau

Plačiau

Karpis rytietiškai

zuvis rytietiskai

Jums prireiks: 1,5 kg karpis, 2 morkos, 1 citrina, 2 svogūnai, 150 g razinų, 3 gvazdikėliai, 100 g meduolių, 1 lauro lapas, cukrus, druska Veiksmai: Karpį išdoroti, nuplauti, supjaustyti gabalais. Litrą vandens užvirinti su trupučiu citrinos sulčių, cukrumi, druska, griežinėliais... Plačiau

Plačiau

Keptos plekšnės su pagardais

keptos pleksnes

Jums prireiks: Plekšnių, kiaušinio, druskos, juodųjų pipirų, džiūvėsių, sviesto, citrinos sulčių. Veiksmai: Žuvis paruošti kepimui ir apšlakstyti citrinos sultimis. Miltus sumaišyti su druska, pipirais. Plekšnes apvolioti miltuose – kiaušinyje- džiūvėsiuose. 20 min.... Plačiau

Plačiau

Lašiša su grybais

lasisa su grybais

Jums prireiks: 1 lašišos, žuvies prieskonių, 1 stiklinės baltojo vyno, 1 citrinos sulčių, aliejaus, 100 g džiovintų grybų, 1 svogūno, 4 skiltelių česnako, krapų Veiksmai: Supjaustytą lašišą įdėkite į indą, užpilkite marinatu, pagamintu iš vyno, citrinos sulčių, aliejaus... Plačiau

Plačiau