Rubrika Pagardai

„Tzatziki“ arba graikiškas padažas

tzatziki

Agurkus nuskusti ir sutrinti stambia trintuve, gerai nuspausti sultis, įdėti druskos ir per naktį palaikyti šaldytuve (jei neturite tam laiko palaikę šiek tiek su druska, dar kartą gerai nusunkite sultis), sudėti į grietinę, išpausti česnaką, įpilti alyvuogių aliejaus, sudėti... Plačiau

Plačiau

Braškių padažas blynams „Greitukas“

braskiu padazas

Jums prireiks: Braškių uogienė                    100 g Grietinė arba grietinėlė          50 g Cinamonas (pagal skonį)       5-10 g Tarkuotas muskato riešutas  2-5 g Margarinas                            20... Plačiau

Plačiau

Totoriškas padažas

totoriskas padazas

Jums prireiks: 2 citrinų žievelių ir sulčių 4 majonezo šaukštų (su kaupu) Šlakelio baltojo vyno acto Smulkiai susmulkintų kaparių Smulkiai supjaustytų marinuotų agurkėlių Veiksmai: Įdėti majonezo į 750 ml dubenį, sutarkuoti citrinas ir išspausti sultis, įpilti baltojo vyno... Plačiau

Plačiau

Krienų ir slyvų padažas

krienu padazas

Jums prireiks: Krienai – 250 gr. Slyvos kietos (geriausia vengrinės) – 250gr. Cukrus – 100 gr. druska, Vanduo – 100 gr. Veiksmai: Krienus ir slyvas sumalti mėsmale, sudėti cukrų, vandenį. Druskos pagal skonį. Viską gerai sumaišyti, dėti į mažus stiklainiukus ir... Plačiau

Plačiau

Pomidorų padažas

pomidoru padazas

Jums prireiks: 2 dalys pomidorų, 1 dalis česnakų, aliejaus, druskos, pipirų, kario, raudonosios paprikos miltelių. Veiksmai: Pomidorus ir česnakus supjaustyti, supilti aliejų, sudėti prieskonius ir troškinti apie 10 min. Sudėti į indelius ir sandariai uždaryti. Labai tinka prie... Plačiau

Plačiau

Pomidorų padažas

pomidoru padazas2

Jums prireiks: 3kg. pomidorų, salierų, porų, 250g. svogūnų, 180g. cukraus, raudonos paprikos ankštis, 2 lauro lapai, 2,5 šaukšto druskos, stiklinė acto, 10 gvazdikėlių, 1/4 šaukšto cinamono, keletas kvapniųjų pipirų, maltos paprikos . Veiksmai: Visas daržoves supjaustyti ir... Plačiau

Plačiau

Obuolių ir moliūgų kremas

moliugai

Jums prireiks: 0,5kg. obuolių, 0,5kg. moliūgų, citrina, 2 šaukštai želatinos, 0,25l. grietinėlės, pusė stiklinės vandens, 50g. romo, šaukštas smulkaus cukraus. Veiksmai: Nuluptus obuolius ir moliūgą supjaustyti plonomis skiltelėmis. Apšlakstyti citrinos sultimis, pavirinti, kol... Plačiau

Plačiau

Spanguolių uogienė

spanguoliu uogiene

Jums prireiks: 1kg spanguolių, 1kg cukraus, citrinų žievelių. Veiksmai: Išsirpusios uogos perrenkamos ir nuplaunamos. Po to supiltos sietelyje įleidžiamos į karštą (85—90° C) vandenį 2—3 min., kad suminkštėtų odelė. Iš cukraus ir vandens (1 kg cukraus imama 1,5—2 stiklinės... Plačiau

Plačiau

Kriaušių ir bruknių uogienė

Food52

Jums prireiks: 2kg bruknių, 2kg kriaušių, 1kg cukraus, 3 vienetai gvazdikėlių, truputis cinamono. Veiksmai: Bruknes užpilkite cukrumi ir virkite ant mažos ugnies apie 10 min. Tada nupilkite susidariusias sultis ir į jas suberkite kubeliais supjaustytas kriaušes. Virkite, kol kriaušės... Plačiau

Plačiau

Bruknės savo sultyse

bruknes

Jums prireiks: 1kg bruknių, cukraus pagal skonį Veiksmai: Bruknes nuplaukite, pusė jų supilkite į stiklainius. Iš kitos pusės uogų išspauskite sultis, užvirkite jas, pasaldinkite pagal skonį ir užpilkite ant bruknių. Stiklainius su uždėtais (neuždarytais) dangteliais kaitinkite... Plačiau

Plačiau